STIRI

Furnizorul energiei tale!

Clienţii finali casnici pot reveni la tarife reglementate pentru perioada 1 martie 2019 – 28 februarie 2022

Clienţii finali casnici pot reveni la tarife reglementate pentru perioada 1 martie 2019 – 28 februarie 2022

Potrivit prevederilor art. 61 pct. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1116 din 29 decembrie 2018, care a intrat în vigoare la data de 29 decembrie 2018, art. 174 din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare, a fost abrogat art. 63 alin. (3) astfel incat clienţii finali pot reveni la tarife reglementate chiar dacă şi-au exercitat dreptul de eligibilitate.

Astfel pentru perioada 1 martie 2019 – 28 februarie 2022, pentru clienţii casnici furnizarea de energie electrică se realizează în condiţii reglementate, de către ANRE, prin intermediul furnizorilor de ultima instanta (FUI).

Furnizorii de ultimă instanţă sunt obligaţi să asigure furnizarea de energie electrică, în condiţii de calitate şi la preţuri rezonabile, transparente, uşor comparabile şi nediscriminatorii conform reglementarilor ANRE, următoarelor categorii de clienţi:
a)clienţii finali care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu şi-au exercitat dreptul la eligibilitate:
b)clienţii casnici şi clienţii noncasnici cu număr mediu scriptic de salariaţi mai mic de 50 şi o cifră de afaceri anuală sau o valoare totală a activelor din bilanţul contabil anual care nu depăşeşte 10 milioane de euro.

Lista furnizorilor de ultima instanta (FUI) poate sa fie descarcata de la urmatoarea adresa :  https://www.anre.ro/ro/legislatie/serviciu-universal-obligatii-serviciu-public/desemnare-concurentiala-fui

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter your keyword